Selecteer een pagina

Rechtsbijstandverzekering vergelijken?

Wij helpen je graag met een rechtsbijstandverzekering vergelijken zodat je de verzekering vindt die het beste bij je past!

Start vergelijkenPopulaire verzekeringen

Rechtsbijstandverzekering afsluiten?

1 jun, 2018 | Veel gestelde vragen

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten kan je een hoop gedoe en geld besparen! De kans is namelijk groot dat wanneer je een conflict of geschil hebt en de kosten hiervoor zelf moet betalen, je duurder uit zal zijn dan wanneer je een rechtsbijstandverzekering zou afsluiten.

Simpel en onafhankelijk vergelijken

Vindt je het lastig om te bepalen bij welke rechtsbijstandverzekering je het voordeligst uit bent? Of twijfel je welke modules je tevens extra wilt verzekeren? Je kunt natuurlijk zelf de verschillende aanbieders vergelijken, maar dit kan veel werk zijn. Dit is echter helemaal niet nodig.

Via onze vergelijkingsmodule kan je namelijk simpel en onafhankelijk alle verzekeringen van de meest gekozen verzekeraars vergelijken. Je kiest na het vergelijken de rechtsbijstandverzekering die het beste bij je past. Daarna sturen wij je door naar de website van de aanbieder waar je de verzekering die je hebt gekozen kan afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Om het overzichtelijk voor je te maken hebben wij alvast de meest populaire verzekeringen op een rij gezet.

DAS Rechtsbijstandverzekering

DAS Rechtsbijstand

BEST BEOORDEELD
€ 10,72 per maand

ARAG Rechtsbijstandverzekering

inshared Rechtsbijstand

LAAGSTE PREMIE
€ 3,06 per maand

ARAG Rechtsbijstandverzekering

Centraal Beheer

RECHTSBIJSTAND
€ 7,56 per maand

ARAG Rechtsbijstandverzekering

ARAG Rechtsbijstand

MEEST GEKOZEN
€ 6,94 per maand

De getoonde premieprijzen zijn voor een basis rechtsbijstandverzekering met een dekking van € 50.000. Vergelijk alle verzekeringen voor meer premies. Afhankelijk van de gekozen modules zullen de premieprijzen uiteraard toenemen.

Goedkoopste Rechtsbijstandverzekering

Wanneer je een rechtsbijstandverzekering gaat afsluiten is het verstandig om niet uitsluitend te kiezen voor de goedkoopste verzekering. In eerste instantie is het aan te raden om altijd te kijken naar de kwaliteit van juristen, ook de bereikbaarheid en de omvang van de dekking zijn belangrijke punten. Daarnaast is het goed om de voorwaarden en de verschillende dekkingen die worden aangeboden door de verzekeraar te bekijken alvorens je een rechtsbijstandverzekering afsluit.

Dankzij een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van de hulp van gespecialiseerde juristen, daarnaast worden de gemaakte kosten die hiervoor nodig zijn gedekt.

Kosten van een rechtsbijstandverzekering

De verschillende verzekeraars verschillen aanzienlijk in prijs, afhankelijk van de gekozen modules.

Wanneer je meer je wilt verzekeren, zal de maandelijkse premie voor een rechtsbijstandverzekering toenemen. In de meeste gevallen zijn de verzekeringen modulair opgebouwd, dit wil zeggen dat de hoogte van de premie afhankelijk is van de gezinssamenstelling en een eventueel gekozen eigen risico. Bovendien is bij een aantal verzekeringen er een limiet aan (externe) advocaatkosten, wat kan leiden tot een hogere premie. Dit is uiteraard verschillend per verzekeraar en afhankelijk van de gekozen verzekering.

ankzij een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van de hulp van gespecialiseerde juristen.

Premie van een rechtsbijstandverzekering

De premie van een rechtsbijstandverzekering varieert tussen de € 100,- voor een beperkte dekking van een alleenstaande tot € 300,- per jaar voor een uitgebreide dekking voor het hele gezin. Wanneer je inhoudelijke vragen hebt over een rechtsbijstandverzekering afsluiten, adviseren wij je contact op te nemen met je financieel tussenpersoon.