Selecteer een pagina

Rechtsbijstandverzekering vergelijken?

Wij helpen je graag met een rechtsbijstandverzekering vergelijken zodat je de verzekering vindt die het beste bij je past!

Start vergelijkenPopulaire verzekeringen

Een consumentengeschil oplossen met Rechtsbijstand

24 okt, 2018 | Veel gestelde vragen

Heb je online iets besteld maar heeft het product schade opgelopen tijdens de verzending? Heeft de aannemer er een bende van gemaakt bij het aanleggen van je nieuwe badkamer of voldoet je vakantieverblijf totaal niet aan je verwachtingen. Een consumentengeschil is zo gemaakt. Met rechtsbijstand kan je consumentengeschillen oplossen met hulp van professionele juristen.

Consumentengeschil oplossen met Mediation

Wanneer je een conflict hebt wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk oplossen en een stap naar de rechter voorkomen. Een goede manier om een consumentengeschil op te lossen is daarom in veel situaties mediation. Bij mediation zal een onafhankelijke bemiddelaar proberen te bemiddelen tussen beide partijen. Een belangrijk aspect bij mediation is dat de bemiddelaar geen beslissingen neemt maar puur het traject begeleidt zodat u samen naar een geschikte oplossing kunt zoeken voor het consumentengeschil.

Wanneer je een conflict hebt wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk oplossen en een stap naar de rechter voorkomen.

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten kan in veel conflictsituaties een hoop gedoe en geld besparen.

Geschillencommissies

Een andere mogelijkheid om een consumentengeschil op te lossen is een bindend advies laten vaststellen in een vaststellingsovereenkomst door een geschillencommissie. Een onafhankelijke derde partij, bestaande uit minimaal twee derden zal dan een uitspraak doen. Deze uitspraak is bindend en kan worden voorgelegd aan een rechter. Let op! De uitspraak is bindend maar is geen vonnis.

Arbitrage

Een consumentengeschil oplossen kan ook via een arbitrage. Hierbij wijzen partijen zelf personen aan die een bindende uitspraak kunnen doen en hiertoe bevoegd zijn. Arbitrage kenmerkt zich doorgaans door een snelle afhandeling en is een stuk informeler dan een gerechtelijke procedure. De manier waarop wordt geprocedeerd wordt in de meeste gevallen in een arbitragereglement vastgesteld.

 

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Met een rechtsbijstandverzekering kan je een consumentengeschil oplossen met hulp van professionele juristen.

Je kan zelf verschillende rechtsbijstandverzekeringen vergelijken. Dit kan veel tijd kosten. Met onze vergelijker kun je eenvoudig betrouwbare verzekeraars vergelijken op premie en inhoud.

DAS Rechtsbijstandverzekering

DAS Rechtsbijstand

BEST BEOORDEELD
€ 10,72 per maand

ARAG Rechtsbijstandverzekering

inshared Rechtsbijstand

LAAGSTE PREMIE
€ 3,06 per maand

ARAG Rechtsbijstandverzekering

Centraal Beheer

RECHTSBIJSTAND
€ 7,56 per maand

ARAG Rechtsbijstandverzekering

ARAG Rechtsbijstand

MEEST GEKOZEN
€ 6,94 per maand

Na het vergelijken kun je zelf kiezen welke rechtsbijstandverzekering je wilt afsluiten. Voor het afsluiten van de verzekering, sturen wij je door naar de website van de verzekeraar. Lees altijd goed de voorwaarden en verschillende dekkingen die worden aangeboden door de betreffende verzekeraar als je besluit een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.