Selecteer een pagina

Rechtsbijstandverzekering vergelijken?

Wij helpen je graag met een rechtsbijstandverzekering vergelijken zodat je de verzekering vindt die het beste bij je past!

Start vergelijkenPopulaire verzekeringen

Rechtsbijstandverzekering bij conflicten

4 apr, 2018 | Sociale wetgeving

Wil je Rechtsbijstand tijdens conflicten? Een rechtsbijstandverzekering geeft je geen dekking voor een conflict dat je al kunt zien aankomen.

Vaak realiseer je jezelf pas tijdens een conflict dat een rechtsbijstandverzekering een zeer handige verzekering is!

Rechtsbijstand bij conflicten

Wanneer er op het werk bijvoorbeeld een reorganisatie wordt aangekondigd, weet je vaak al dat dit grote gevolgen kan hebben. Wil je dan een rechtsbijstandverzekering afsluiten dan ben je in dit geval te laat. Je sluit een rechtsbijstandsverzekering namelijk af voor conflicten of meningsverschillen die in de toekomst plaats gaan vinden.

Rechtsbijstand bij een arbeidsconflict

Heb je het gevoel dat je werkgever je wilt ontslaan? Of ben je het niet eens met je ontslag? Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp van een specialist!

Arbeidsconflict

Wordt je salaris niet meer betaald omdat je werkgever vindt dat je geen kwalitatief werk meer levert, dan is het raadzaam om gebruik te maken van juridische hulp. Een juridisch adviseur kan je namelijk bijstaan als je werkgever je wilt ontslaan. Dit kan trouwens ook wanneer je het niet eens bent met je ontslag of het gevoel hebt dat je werkgever je in de toekomst wil ontslaan. Daarnaast kan je juridisch advies vragen over de regels die van toepassing zijn bij een dienstverband.

Voorbereid op de toekomst

Als je een rechtsbijstandverzekering afsluit, hanteren veel verzekeraars voor de meeste conflicten een wachttijd van drie maanden. Wil je voorkomen dat je geen gebruik kunt maken van Rechtsbijstand tijdens conflicten? Wij helpen je graag met een rechtsbijstandverzekering vergelijken zodat je de verzekering vindt die het beste bij je past!

Eigen advocaat of Juridisch adviseur inschakelen

Met een rechtsbijstandverzekering kun je de hulp inschakelen van een advocaat of juridisch adviseur. Je mag in bepaalde gevallen zelf een advocaat, jurist of een andere specialist kiezen die je bijstaat in conflictsituaties.

Eigen advocaat of Juridisch adviseur inschakelen

Uitzonderingen

Er zijn een aantal uitzonderingen. De advocaat of jurist die in dienst is bij de verzekeraar zal ten alle tijden eerst zelf proberen het conflict op te lossen. Mocht de verzekeraar er echter niet uitkomen, dan wordt er soms een advocaat, jurist of een ander juridisch specialist van buitenaf ingeschakeld. Als dit het geval is heb je met een rechtsbijstandverzekering de keuzevrijheid van het kiezen van een eigen advocaat, jurist of specialist.

Wij raden aan om tijdens het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering goed de voorwaarden van de polis te bekijken. Per verzekeraar kunnen de voorwaarden voor Rechtsbijstand tijdens conflictsituaties namelijk verschillend zijn.

Wanneer je inhoudelijke vragen hebt over het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering, dan adviseren wij je contact op te nemen met je financieel tussenpersoon.